VÉSZFÉK - Filmvetítés és esetmegbeszélés a pécsi Forrás Szakiskolában

Mi a bűn? Fontos-e a rend az életünkben? Milyen szerepet játszanak ennek kapcsán a jogaink és a kötelességeink? Kell-e az erőszak? Milyen hatással vannak a családi minták az életünkre? Megéri-e vagányságból balhékat elkövetni, ha akár az is megtörténhet, hogy annak hatására kisiklik egy fiatal élete? Ezekről, és sok egyéb kérdésről beszélgettek a pécsi Forrás Szakiskola diákjai 2013. november 15-én két rendőrrel. A Vészfék-program szervezői a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának alezredeseit, Fekete Ritát és Selényi Miklósnét invitálták meg az oktatási intézménybe. A fiatalok a szakemberekkel együtt nézték meg a Pokoli lecke című filmet, amely négy vagány srácról szól, akik egy otromba csínyük következtében egy ember halálát okozza. Hogy hogyan igyekeznek a javítóintézetbe került fiúk még évek múltán is szabadulni a történtektől, és hogy a film tanulsága miként építhető be a Forrás Szakiskola diákjainak értékrendjébe - ennek a megvitatása volt a célja a jól sikerült projektnapnak.